martedì 25 ottobre 2011

Zsüli Rómában járt

a hétvégén,és nagyon élvezte, meg a szülei is. A repülőt már rutinosan vette,  meg sem kottyant neki, Darióék lakását pedig seperc alatt magáévá tette, tört-zúzott, rendezkedett, trappolt jobbra-balra, és nagyon jókat szórakozott unokatestvérével is a közös játszóterezések és járókában idétlenkedések alkalmával. Egyébként egyre nagyobb veszedelem, az utóbbi időben begyűjtött egy lila púpot a szemei közé  az orrnyergére,amikor annyira nagy vagánynak gondolta magát, hogy fejest ugrott a kanapéról, és egy széket talált el. Rómában meg lehorzsolta a bőrt a kis arcáról,amikor a játszón kicsit jobban megiramodott a csúszda felé a kelleténél.
Megállapítást nyert mellesleg, hogy Zsüli anyukája megöregedett, és kényelmessé tette a svájci hangulat, mert míg régen mit nem adott volna azért, hogy Rómában éljen,most hétvégén kiakadt, hogy a rómaiak tulajdonképpen mennyire is prosztóak, és miért van az, hogy gyakorlatilag kamikaze akció lelépni a zöldnél a járdáról a zebrára. Ez tényleg igaz, és babakocsival nehezítve pláne idegesítő. Viszont vicces volt, hogy az elegáns környékünkön a gazdag Signoráknak ugye nincs érkezésük gyereket nevelni, ezért mindenkinek van egy filippinája ( fülöp-szigeteki bébiszitter), és délelőtt ellepik a filippinák a játszóteret a kölkökkel. Nagyon ügybuzgőak.Ottjártunkkor az egyik egy padon ült, vele szemben a gyerek a babakocsiban, filippina meg bőszen fújta a füstöt a gyerek arcába. Amásik, kb. kiskorú pesztra meg ült egy hintában, míg a kölök egy másikban vágta a pofákat, hogy valaki lökje már. Mindenesetre a filippina kötelező kellék ,és tök jól is járnak,mert a háziasszony levedlett Valentino, Prada, Gucci meg egyéb cuccaiban pompáznak.Meglehetősen bizarr.

Szóval Juli a hétvégén elsősorban turista volt:






Itt a legutolsó képen mellesleg a háttérben épp Ratzi avat szentté hármat is,miközben egy román huligán ugrabugrál az oszlopsor tetején,és ez akkora fennforgást kreál, hogy még a híradóba is bekerül.Minket meg hidegen hagyott eléggé. Mármint mindkét tény.

Juli a vad városnézés mellett adott a pajtáskodásnak is:



Nessun commento:

Posta un commento