martedì 12 luglio 2011

Itt járt a Zia

Ami persze remek hétvégét ígért, és az is volt, még Csimpi is egész jól viselkedett, kivéve az aperitivót meg a múzeumot, ahol eggyé akart velem válni, és e programpontokon csak karban volt hajlandó részt venni. De egyébként oltári cuki volt egész hétvégén. Jellemzően ezt a fejet vágta:
Egyébként rengeteg sok mindent csináltunk, pl. péntek este elmentünk egy sörfesztiválra a közelben egy faluba, ami nem volt különösebben élvezetes, de legalább tökugyanolyan, mint otthon bármilyen hasonló rendezvény. Voltak árusok édességes standdal, meg rettenetes göncökkel, meg persze sörsátor és lacikonyha. Giuli az idejét friss, szőke fiúkák és kutyák üldözésével töltötte. A fiúk iránti vonzalma már aggodalomra ad okot, ahogy meglát egy szőkébb példányt, fejvesztve üget utána hol négykézláb, hol kétlábon minket rángatva maga után. A lányokat eléggé mellőzi, Rebeccával is csak annyit tesz, hogy míg az békésen tekintget a babakocsiban, Zsülike odaszemtelenkedik, leüvölti a haját és közben hevesen hadonászik a karjaivl, Rebi meg elbőgi magát. Ez rendszeres attrakció mostanában. Szóval a sörfeszt felejthető volt. Szombaton kivettem egy fél szabadnapot, délután Bübükét apukájára hagytam és Tappal elmentünk csavarogni, kilométereket gyalogoltunk, és ittunk kávét bárban pultnál, meg ettünk fagyit, meg nézelődtünk boltokban, és olyan jó volt egy kicsit egyedül. Sajna ez van, de megkönnyebbülés volt, hogy nem azon kellett kattognom, hogy mit ránt magára, mikor ugrik ki az erkélyen, és hgy állítsam meg, hogy benyeljen egy euróérmét. Az aperitivo szokás szerint isteni, sé jól bezabáltunk, Csimpi kilesett minden falatot a szánkból, aztán a kellemes napnak egy kisebbfajta zivatar vetett véget. Az egy dolog, hogy egy perc alatt pacallá áztunk (micsoda szófordulat), de a jégeső a szélvédő épségét fenyegette,és olyan magasan állt a víz az utakon, hogy elérte a kocsiajtó szintjét, és beszivárgott. És mindez kb. egy fél óra lepergése alatt. Vagy talán még annyi sem volt. Ez itt kérem a Mediterráneum.
Vasárnap meg katarktikus élmény volt az autómúzeum, pedig semmi extrát nem vártam tőle, de egyszerűen csúcsszuper, még akkor is, ha az mebert nem különösebben érdekli a téma. Interaktív, átgondolt, alapos és a végletekig dizájnos. simán el tudtam volna még tölteni ott órákat, de Giuli sajna megunta, és tapadt (amikor meg nem,. akkor meg egy kisfiút vegzált és lépcsőn mászott).
Szóval a vasárnap is szuper volt, az meg különösen sokat ad az élvezeti szinthez, hogy az atyai módszerek elég gyorsan eredményre vezettek, és gyakorlatilag azóta is minden éjszakát végigalszik, eddig egyszer nyekergett fél négykor, de benyomtam a cumit, és aludt tovább, szóval lekopogom mindnehol, hogy egyelőre siker, és kisimulni látszik arcbőröm is, Csiriéről nem is beszélve. Mégiscsak ő az, aki egész héten keresi a pénzt.

Nessun commento:

Posta un commento