martedì 7 settembre 2010

Zia Tap látogatása



Zia Tap látogatása számomra intenzíven sikerült. Azt persze megint aláhúzom, hogy az, ami a jelen állapotomban számomra intenzívnek számít az az elúzú életemben valószínűleg a "nyugdíjas program" megnevezést kpata volna túlem, de hát ez van. Pénteken jött, ügyesen idetalált, és az egész napot a 60-as, 70-es és 80-as évek olasz slágereinek hallgatásával töltöttük. Végre volt hozzá partnerem. Pénteken aztán nem is csináltunk semmit, csak este elmentünk a Sacra di San Michelehez (a közeli apátság, Rózsa neve, stb.).Szombaton piacoztunk, barátságot kötöttünk egy kávéfőzőárussal, Zia Tap kifosztotta a Calzedoniat, és ezt lehet szó szerint venni. Délután kirándultunk Susaba, és felmentunk a Moncenisiora a földi paradicsomba, ahol kergettunk mormotakat, es talaltunk is egy jo parat.A kergetest ugy kell elkepzelni, hogy kocsival haladtunk, es nezelodtunk. Este kedven itteni tevekenysegemet vegeztuk, lementunk aperitivozni Turinba. Ez a legszimpatikusabb piemonti szokas, annyibol all, hogy veszel magadnak egy italt egy barban, es cserebe annyit fogyasztasz a svedasztalrol, amennyi beledfer. Ittam vörösbort. Kb 7 hónap utan először. Teljesen megrészegedtem tőle. Egy tok jo kis barban voltunk, ahol roskadozott a pult a finomsagoktol, es folyamatosan jött az újabb és újabb utántöltés....a slusszpoén, hogy éles logikánkkal kikövetkeztettük, hogy ez az olasznál is olaszabb bár kínai management kezében van. Gyanús volt a kínai scrás a kasszánál, aztána számlán, hogy Sun Liu Kft., vagy valami ilyesmi.... hát igen...immár övék a hatalom és a dicsőség. Aztán még egy kicsit mászkáltunk, és utána haza. Gravida vagyok...nehezen bírom a gyűródést.
Másnap tökéletes vasárnapi program, elmentünk az Eataly nevű helyre, amit nem is tuodm miként lehetne definiálni, a lányeg, hogy a slow food mozgalom szentélye, csupa jó minőségű olasz kaja és pia, lehet venni, enni, inni, kóstolni, szaglászni, szóval fenomenális. Mint egy interaktív múzeum. Aztán egy másik interaktív múzeumba mentünk a MIrafiori MOtorvillage-be, ami a FIAt gyár show roomja, és minden autójukba be lehet ülni, ha akrod, tesztvezethetsz, stb., és remek szórakozás.
AZtan haza, ahol a vatzozatossag kedveert degeszre tomtuk magunkat az Eatalyben vasarolt cuccokkal.
Ha egy mondatban kivannam zanzasitani a hetveget, valoszinuleg aniy lenne, hogy itt volt Tap, es ettunk :-) Mndenesetre tok jo volt, hogy itt volt, rohogtunk, o sokat aludt, Juli meg hallgatott egy kis magyar beszedet.

2 commenti:

  1. Zia mostmár Crna Gorában virtuózkodik biciklivel, ami elég para az alapján, hogy a múltkor a Grand Centralnál mekkorát virtuózkodott 4 sör után, hahahaha:)

    RispondiElimina
  2. hihihihihi, ezzel nem dicsekedett el valamiert :-)

    RispondiElimina