lunedì 2 agosto 2010

Néha kitapintok egy tappancsot

Ez onnan jutott eszembe, hogy most éppen pont kifelé türemkedik egy a hasfalamon, és elég bizarr, egy ponton egy kemény valami áll ki belőlem, aztán meg furcsa mozgásokba kezd. Alien. Most mondjam azt, hogy cuki? Inkább fura. aranyosnak akkor mondanám, amikor Csiri mindenféle hülyeségeket magyaráz neki esténként hason keresztül (ismerkedős fázisban vannak, ahogy ő mondja, csetelnek). Például elmesélte neki mi is az a foci VB, megkérte, hogy ha egyszer megindul a világba, akkor azt gyorsan tegye, ne kelljen 24 órát vajúdással és szüléssel eltölteni, stb. Erre a kölök rendszerint reagál, és arcon rúgja/bunyózza. Na, az aranyos.

Szombaton voltak az unokatesók pizzázni, az a csaj is terhes, úgyhogy mi a harmadik szelet
után kidőltünk a díványon, és pihegve lestük, hogy a fiúk hogy pusztítanak el mindent. Mindig ámulatba ejt, hogy Csiribe hogy fér el ennyi kaja, és miért nem hízik egy cseppet sem, holott minden dietetikus rémálma a táplálkozása. 100%-ban szénhidrátalapú, és este kilenc körül van a vacsora. A vacsi jó volt, már simán lehetne belőlem pizzaiola, majd ha nem jön be egy karrier-aspirációm sem, elgondolkodok az ügyön.


A tegnapi nap rohanás, és nem volt hozzá túl sok kedvem, mert a vasárnap az egyetlen nap, amikor azt csinálhatnánk, amihez csak kedvünk van, de állandóan félbeszakítja a napot a családi ebéd, ami ráadásul legalább három óra, és tegnap nagyon nem volt kedvem, főleg, hogy a gyomrom halmozottan hátrányos helyzetben volt ez alpzp napi light vacsora miatt. Itt meg nincs olyan, hogy nem eszel. Enni KELL.Főleg , ha terhes vagy. Á. Szóval ebéd, utábna meglátogattuk nagypapit, aztán következett a klasszikus vasárnap délutáni program, ami úgy tűnik mindenhol megálja a helyét : elmentünk az IKEA-ba. Hála égnek az Ikeara mindig lehet számítani. Mindenhol ugyanolyan, itt is tele fészekrakási lázban égő kisnyanyákkal, harsogó, magukat a földhöz verő gyermekekkel, és húsgombóc is van, meg 1 euroert hotdogkóla, az óriási gyertyaszakaszról nem is beszélve. De kibírtam, és egy fia gyartát sem pakoltam. Mi csini ruhasszekrnyt vettünk Alien Julinak, ami pont a kiságyhoz passzol, kicsit irigykedem is, neki egy csomó helye van máris, ahova bepakolhatja a szép kis ruhácskáit, mi meg még mindig nem nagyon férünk. Azt hiszem, hogy ez már kezd az lenni, amikor áldozatokat hozunk a gyermekért. Remélem jó fej lesz, és értékeli, eszébe jut majd, amikor 16 évesen hisztizik, hogy márpedig csak a guccsitáska és különben is a barátnőjénél alszik, es hagyjuk békén, mi nem érthetjük meg az ő lelkivilágát, mert öregek vagyunk, és honnan is tudhatnánk.
Ikea után egy kör nagymamánál, hát hiába, vasárnap van, aztán haza, és már áll is a szekrény, és a cipőim nagy részét is sikerült elsüllyszteni. Kezdünk civilizált módon kinézni. Azért persze ez nem maradhat így, és délután megyünk megnézni a kertes házat. Csiri már extázisban.

1 commento:

  1. azért, biztos, ami tuti, készüljetek fiú névvel is. tegnap született a másik olasz-magyar baráti párnál a gyermek, az előzetesen beharangozottakkal ellentétben fütyivel, kedves apuka az első döbbenet után a gyermek nevét firtató kérdésre azt válaszolta "egyelőre Oszkár" (Szófiára készültek fel)

    RispondiElimina